Aanbod

Algemene huisartsgeneeskunde

Iedereen is welkom in de praktijk voor:
• Algemene check-up
• Preventie
• Begeleiding van chronische aandoeningen
• Acute infectieziekten (verkoudheid, buikgriep, …)
• Bloedafnames
• Vaccinaties voor volwassenen en kinderen
• Reisadvies
• Preoperatieve onderzoeken
• Verzekeringsonderzoeken
• Wondzorg
• Verwijderen van wratjes
• Psychologisch advies
• Kleine heelkundige ingrepen (bijvoorbeeld hechtingen)
• Advies over anti-conceptie en zwangerschap
• Uitstrijkje
• ...

De geneeskunde wordt de dag van vandaag geconfronteerd met toename aan chronische aandoeningen zoals overgewicht, hart- en vaatziekten, mentale problemen, hormonale problemen, enz die niet simpelweg kunnen opgelost worden. De oorsprong van de klachten is veelal getriggerd door leefstijl- en omgevingsfactoren in combinatie met genetische kwetsbaarheid. Met behulp van een ‘bottom-up’ benadering trachten we het probleem vanuit de kern aan te begrijpen en aan te pakken. Aangezien leefstijl een belangrijke trigger vormt in deze chronische problemen kunnen veel van deze problemen deels vermeden worden door de juiste leefstijl erop na te houden. Zo nodig wordt doorverwezen naar diverse paramedici die je meer op de verschillende pijlers van gezondheid en leefstijl begeleiden.

Mooi en natuurlijk ouder worden heeft zeker een plaats binnen algemeen welzijn en zorg. Daarom bieden we in de praktijk ook verschillende niet-chirurgische esthetische behandelingen aan. De nadruk ligt hierbij op het optimaliseren van het verouderingsproces waarbij we steeds streven naar een natuurlijk resultaat.

PRP
PRP staat voor Platelet Rich Plasma. Bij deze behandeling wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen en nadien gecentrifugeerd. Het verkregen plasma wordt dan op zijn beurt opnieuw ingespoten. De hoge concentratie bloedplaatjes aanwezig in het plasma geven bepaalde stoffen vrij, beter bekend als groeifactoren. Deze groeifactoren zorgen voor het stimuleren van de aanmaak van collageen en elastine en dragen op die manier bij tot het stimuleren van weefselherstel. PRP is dus een behandeling die het lichaam stimuleert tot eigen herstel en kent daardoor zijn toepassingen op diverse gebieden van esthetiek tot peesproblemen. Aangezien het een procedure is die het lichaam stimuleert tot weefselherstel en collageenproductie is het effect niet onmiddellijk merkbaar en kan het enkele weken tot maanden duren afhankelijk van de indicatie waarvoor het gebruikt werd.

PRP wordt gebruikt voor:

• Huidverbetering en mooie gloed
• Verjonging van de huid
• Striemen
• Vervagen van littekens
• Haarverlies
• Spierletsels
• Chronische peesontstekingen zoals tenniselleboog, achillespeesontsteking, schouderpeesontstekingen
• Artrose in de knie

Spierontspanners

Spierontspanners behandelen expressierimpels in het gezicht. Door de spierontspannende werking van het ingespoten product (botuline toxine) gaan bepaalde spieren minder sterk werken. Spierontspanners worden vaak gebruikt bij rimpels rond de ogen (kraaienpootjes), voorhoofdsrimpels en de fronsrimpel tussen de wenkbrauwen. Strenge expressies of een vermoeide indruk vervagen hiermee. Daarnaast kunnen spierontspanners ook gebruikt worden voor overmatig zweten onder de oksels, op de handen of voeten.

Het effect van een behandeling is merkbaar na enkele dagen tot één week en is afhankelijk van de individuele gevoeligheid en de hoeveelheid product dat werd gebruikt. Na de behandeling blijft het effect zo’n 3-4 maanden aanhouden. Dit kan langer of korter zijn afhankelijk van factoren zoals het seizoen, metabolisme, ziekte, enz.

Je kan opnieuw behandeld worden wanneer het effect van de vorige behandeling min of meer is uitgewerkt.

Skinbooster
Wanneer de huid zijn elasticiteit verliest, verslapt en een craquelé aspect krijgt, zorgt een behandeling met Profhilo® als skinbooster voor een duidelijke verbetering in stevigheid. Profhilo® is een anti-aging behandeling met een grote hoeveelheid puur hyaluronzuur zonder chemische toevoegingen. De werking van Profhilo® is te danken aan het feit dat de aanmaak van collageen (stevigheid) en elastine (rekbaarheid) gestimuleerd wordt. De huid wordt weer stevig en gezond in de verschillende huidlagen, zonder dat er volume wordt toegevoegd aan je gezicht.

Er zijn 2 tot 3 behandelingen nodig met een tussenpose van een maand afhankelijk van de mate van huidveroudering. Omdat de huid door deze behandeling zelf aan het werk gezet wordt, zie je niet meteen resultaat behalve dat de huid beter gehydrateerd is. Vanaf 6-8 weken na de eerste behandeling is het positieve effect steeds duidelijker, dit komt omdat de aanmaak van collageen en elastine tijd nodig heeft. Nadien is het meestal voldoende om de behandeling één keer om de zes maanden te herhalen. Bij deze behandeling wordt de BAP-techniek gebruikt, dat zijn injecties in 10 anatomisch uitgekiende gebieden die zorgen voor een optimaal resultaat. Profhilo® verspreidt zich heel goed dus er zijn maar een aantal injecties nog om een geheel gezicht (of hals, decolleté of andere indicatie) optimaal te behandelen. De behandeling is snel, vrijwel pijnloos en de kans op bijwerkingen is door het natuurlijke product klein.

Bij een sportmedisch onderzoek wordt gekeken of je fit genoeg bent om te (beginnen) sporten en of je op bepaalde zaken moet letten bij het sporten. Dit kan verstandig zijn als je nog niet sport en dan veel en heel actief wilt gaan sporten of als je klachten of een ziekte hebt en wilt gaan beginnen sporten. In bepaalde sporten is het verplicht vanuit de vereniging een sportmedisch onderzoek te laten uitvoeren. Als je sport of van plan bent te sporten, dan kan je op www.sportkeuring.be nagaan of het nuttig of nodig is op sportmedisch onderzoek te gaan.

Biopunctuur is een techniek die bestaat uit het inspuiten van biologische producten op specifieke plaatsen. Meestal worden de injecties onderhuids of in de spieren gegeven. De natuurlijke ampullen bestaan veelal uit een cocktail van verschillende kruiden. Traumeel wordt gebruikt bij ontstekingen, acute pijn en sportletsels. Zeel kan aangewend worden bij chronische pijn en gewrichtspijnen. Het gebruik van natuurlijke producten op verdunde basis betekent concreet dat de injecties niet zo snel werken als bijvoorbeeld cortisone. Er zijn dan ook een aantal sessies nodig voordat er verlichting optreedt. Anderzijds is het wel zo dat de reactie van het lichaam op het product zorgt voor een uiteindelijke genezing en niet tot onderdrukking van klachten bij het gebruik van ontstekingsremmers. Hierbij is de kans groot dat de ontsteking en de pijn na afzienbare tijd terugkomen. Bij biopunctuur is dat minder het geval. Het lichaam wordt gestimuleerd zelf de pijn en ontsteking te overwinnen. Biopunctuur werkt vooral doordat de natuurlijke genezingsmechanismen begeleid worden of gestimuleerd.

Dr. Annaïk Van Branteghem
Sportstraat 40/001
9000 Gent
09 430.88.99
info@praktijkleie40.be
RIZIV 1-82343-17-004
Privacyverklaring