Anaïk
Dr. Annaïk Van Branteghem 
Huisarts

'Mijn naam is Annaïk Van Branteghem en ik studeerde in 2017 als basisarts af aan de universiteit van Gent. Naast mijn opleiding tot huisarts schoolde ik mij verder bij in de sportgeneeskunde en deed bijkomende opleidingen in de niet-chirurgische esthetische geneeskunde. Tot op heden volg ik verdere opleidingen in de leefstijl- en preventieve geneeskunde. Ik bied algemene huisartsgeneeskunde aan voor jong en oud en iedereen die dat wenst kan hier terecht voor gezondheidsproblemen in de brede zin van het woord.
Als arts probeer ik sterk in te zetten op het welzijn van de mens in de brede zin van het woord. Ik vind het belangrijk om samen met de patiënt op zoek te gaan naar de best passende behandeling en zorg.'

Als arts en persoon geloof ik heel sterk in het belang van levens(stijl)keuzes en het effect ervan op je gezondheid en welzijn. Ik help je daarom niet alleen een bepaald gezondheidsprobleem op te lossen, maar ga samen met jou op zoek naar mogelijke oorzaken. Veel klachten zijn immers niet simpelweg met een medicijn op te lossen, maar vinden hun oorsprong in jarenlange opbouw van levens(stijl)keuzes en omgevingsfactoren.

Dit gaat van voeding, beweging, slaap en mentaal welzijn tot het vinden van een richting in je leven en het bepalen van prioriteiten. Door deze aspecten in kaart te brengen en jou meer inzicht te geven in het hoe en waarom van je klachten, krijg jij weer vat op je eigen gezondheid.
Preventie is mijn stokpaardje: voorkomen is altijd beter dan genezen.

Daarnaast heb ik doorheen mijn hele leven een zwak gehad voor schoonheid en esthetiek. Mooi en natuurlijk ouder worden heeft voor mij daarom ook zijn plaats binnen algemeen welzijn en zelfzorg. De nadruk ligt hierbij op het optimaliseren van het verouderingsproces waarbij we steeds streven naar een natuurlijk resultaat. Ik volgde hiervoor diverse opleidingen in binnen- en buitenland en blijf ik me tot op heden verder bijscholen.

Waarvoor je in mijn praktijk terecht kan, vind je bij ‘aanbod’.

Naast huisarts ben ik ook fiere mama van een zoontje Charlie (°2020) en een dochtertje Philippa (°2022).
 
Gezonde groetjes
Dr. Annaïk Van Branteghem 

Dr. Annaïk Van Branteghem
Sportstraat 40/001
9000 Gent
09 430.88.99
info@praktijkleie40.be
RIZIV 1-82343-17-004
Privacyverklaring